View site in english

Karensminde

Økologisk landbrug med holdning

 

 

- Forside -     - Aktuelt -     - Visuel tour -     - Links -     - Kontakt -

 

Visuel tour fra koen til mælken

(klik på billederne for at se dem i et større format)

 

Der er masser at gøre på Karensminde. Her rykker Mikkel halm ud af en stoppet halmspreder i køernes dybstrøelse. Hver årstid har sine arbejdsopgaver, men de daglige rutiner, der er omkring en mælkeproduktion er hverdag for os.

 

Malkerobotten tager sig af malkningen af de 180 køer på Karensminde. Køerne på Karensminde er fortrinsvis af racen Jersey, hvis mælk er forskellig fra andre malkekøers. Mælken er mere koncentreret i sin fedt- og proteinprocent og indeholder bl.a. flere mineraler og vitaminer end hos andre racer, herunder f.eks. fosfor og kalcium. Dette er kendetegnet ved mælkens gode, runde smag.

 

Mælketanken, der køler mælken ned til cirka 4 grader, tømmes af mejeriets tankbil en gang om dagen. Tanken rummer efter dagens malkninger mellem 1500-1800 liter mælk!

 

 

    

Dybstrøelsen ligger i forlængelse af malkestalden og fodergangen. Som økologiske landmænd er vi interesserede i, at køerne får plads og har mulighed for at socialisere. Køer er flokdyr, og hver ko skal finde en særlig plads i hierakiet.

 

 

    

Når køerne er malket, kommer de i sommerhalvåret ud på græs. Økologiske malkekøer skal være ude mindst 150 dage om året. Hvert år i slutningen af april på Ø-dagen lukker vi køerne ud på græs og inviterer interesserede til at komme og se køernes kåde dans. Det er ren glæde.

 

Tag en visuel tour

I stalden >>

På marken >>

 

Gå tilbage til oversigten >>

 

 

Tag en visuel tour

I stalden >>

På marken >>

 

Gå tilbage til oversigten >>

 Karensminde | Tangbakkevej 3, Følle - 8410 Rønde | Tlf. 61 303 403 | E-mail:  mail[at]karensminde.com